Info

Over mijzelf:

Geboren op 18 april 1954 te Amsterdam.

Al op zeer jonge leeftijd had ik een enorme fascinatie voor alles wat leeft en voor schilderkunst. Het is daarom ook niet zo vreemd dat ik deze twee passies al snel ging combineren, gesteund door mijn vader die ook schilderde en zijn leraar Jan Everts, kunstschilder te Amsterdam.

Bewondering voor en verbazing over de schoonheid, diversiteit en humor in de natuur, zijn mijn grote drijfveren om te gaan schilderen en wat het oog ziet te reproduceren naar eigen gevoel en waarneming.

Mijn werk, variërend van realistisch, klassiek, naar impressionistisch, is veelzijdig zowel wat techniek als onderwerp betreft. Vaak probeer ik met nieuwe technieken en stijlen te experimenteren, die me dan weer een totaal nieuwe kijk op de het onderwerp bieden. Toch zal het ‘gelijkend’ schilderen nooit ontbreken in de collectie. Vooral het portret, zowel van mens als dier, is mijn grootste uitdaging. Andere onderwerpen zoals landschappen, stillevens, bloemen; kortom alles wat maar met de natuur te maken heeft, zijn onderdeel van mijn werk.

Ik heb altijd heel gericht les genomen in de disciplines die mij het meest aanspraken en bij kunstenaars van wie het werk mij fascineerde.

Door kunstenaars die ik erg bewonder zoals o.a. Sierk Schröder en Marike Bok, bij wie ik ook enige jaren les heb gehad in het portret, ben ik zowel actief als passief beïnvloed.Ik ben met schilderen begonnen nadat ik ging poseren, 8 jaar oud, voor mijn portretje bij Jan Everts. Ik raakte hierdoor zo gefascineerd dat vanaf dat moment vast stond dat ik dat ook wilde kunnen.

Mieke 1962, door Jan Everts

Zo kan een bepaalde ervaring iets in je losmaken, waar je een heel leven lang plezier van hebt.

Onder andere dankzij opdrachten en aankopen van ‘expats’ hangt mijn werk inmiddels in een tiental Europese landen, alsmede in Amerika, Azië en Australië.